Den 20. april mødes vi i Kulturhus Syd, klokken 16:00

Kulturhus Syd Hovmarken 7,  3000 Helsingør

Svenskerne er meget opsatte og ivrige for bygge en HH TUNEL

Danskerne (Christiansborg) siger pænt Nej tak.

Helsingborg er bange for at byen skal uddø, rent handelsmæssigt. Helsingør ser med gru på, at en HH-forbindelse vil betyde markante naturforringelser på grund af store vejprojekter til og fra broen/tunnelen IKKE MINDST en ekspropriering af ca. 60 grunde.


Peter Pejtersen vil fortælle om de mange facetter af debatten om en ny forbindelse mellem Danmark og Sverige, mere præcist mellem Helsingør og Helsingborg 

Peter H. Pejtersen, der i sit daglige job er ingeniør, er et omvandrende leksikon med stor viden om de mange tekniske og politiske problemstillinger, som gennem mange år er blevet fortalt om dette projekt..

Skiftende regeringer på begge sider af Sundet har fået udarbejdet en milliondyr rapport om kommende planer for en HH-forbindelse. Sjældent beskrives konsekvenserne for Helsingørs forretningsliv og borgere med hus og have – og ikke mindst naturødelæggelserne ved motorvejs-indfletningen fra havet i Egebæksvang skov og Mørdrup samt nedrivninger af talrige huse på Stubbedamsvej, når jernbanetunnelen dukker op fra Øresunds dyb på sin vej mod Snekkersten.

Den seneste rapport fra januar 2021 omfatter 128 sider med mange positive tanker - men også med en række bilag, som gjorde projektet så urealistisk, at den danske regering har sat projektet på pause til 2035. Men svenskerne presser fortsat på, da de ønsker, at Danmark skal være deres transitkorridor til Europa for den svenske industri. De seneste udmeldinger fra sverige kan få helsingoranere til at kalde HH–FORBINDELSEN  for HH–FORBANDELSEN.

Velmødt med gode spørgsmål til Peter Peitersen.Tilmeld dig ved at indbetale de kr. 40,-

til MobilePay betalingsnummer 197835

Inden den 25. marts  Skriv dato for arrangementet


Eller vores konto 5357. 0246863 Inden d. 15. april.   Skriv dato for arrangementet

Du kan også afmelde igen inden den dato og få beløbet retur. Send reg.- og kontonr. til

kasserer@herrevarelset3000.dk.  

                  Prisen er inkl. en nødration